Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι βασικό συστατικό του Ιντερνετ. Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Ιντερνετ για την online επιχείρηση σας, μια ιστοσελίδα που προσφέρει πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα ή ένα φόρουμ συζητήσεων, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε μια εταιρεία που προσφέρει φιλοξενία ιστοσελίδων.

Με τη φιλοξενία ιστοσελίδων εξασφαλίζετε τη συνεχή παρουσία της ιστοσελίδας σας στο ιντερνετ, ώστε να μπορούν να την επισκεφτούν άνθρωποι από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Χάρη στη φιλοξενία ιστοσελίδων θα μπορέσετε να κάνετε online πωλήσεις, να μοιραστείτε πληροφορίες, να επικοινωνήσετε με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

Ακούγεται απλό, αλλά όπως οτιδήποτε άλλο, έτσι και η φιλοξενία ιστοσελίδων δεν στερείται προβλημάτων:

Όχι στην αναξιόπιστη φιλοξενία ιστοσελίδων

Αν η ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζεται γρήγορα στους επισκέπτες σας ή δεν είναι διαθέσιμη κάθε ώρα και κάθε μέρα, τότε έχετε πρόβλημα. Κάθε επισκέπτης που είτε δεν θα βρει την ιστοσελίδα σας κάποια στιγμή, ή που θα βαρεθεί να περιμένει για να εμφανιστεί, είναι ένας χαμένος πιθανός πελάτης της επιχείρησης σας.

Αυτό σημαίνει ότι αν η εταιρεία που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας δεν σας προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, τότε στερεί την επιχείρηση σας από έσοδα. Αυτό μπορεί να κάνει την φιλοξενία ιστοσελίδων που αρχικά φαίνεται πραγματική ευκαιρία, τελικά να στοιχίζει πολύ περισσότερο από όσο έχετε υπολογίσει.

Όχι στη δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων

Η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων είναι για τους ερασιτέχνες, που θέλουν να φτιάξουν ένα blog, μια photogallery, ένα μικρό forum ή μια προσωπική ιστοσελίδα. Μέχρι εκεί και τίποτα περισσότερο.

Για οποιαδήποτε επαγγελματική παρουσία στο ιντερνετ, η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων δεν μπορεί να σας καλύψει και γρήγορα θα αποδειχτεί πως δεν σας προσφέρει ουσιαστικό έλεγχο πάνω στην ιστοσελίδα σας, δεν προσφέρει ασφάλεια στα δεδομένα σας, δεν επιτρέπει στην ιστοσελίδα σας να μεγαλώσει και να αυξήσει τα έσοδα της.

Όχι στην πανάκριβη φιλοξενία ιστοσελίδων

Ποιος επιχειρηματίας θέλει να πετάει χρήματα; Σίγουρα κανείς! Όμως πόσες φορές κάνατε σύγκριση τιμών πριν αποφασίσετε ποια εταιρεία θα εμπιστευτείτε για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας;

Σήμερα με τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί οι διεθνείς συνθήκες, αν πληρώνετε πάνω από 5€ το μήνα για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να ρωτήσετε τι σας προσφέρουν παραπάνω που να δικαιολογεί την τιμή αυτή.

Οχι στη φιλοξενία ιστοσελίδων που προσφέρει τα πάντα απεριόριστα

Η εταιρεία Χ σας προσφέρει απεριόριστο χώρο για την ιστοσελίδα σας, απεριόριστη μεταφορά δεδομένων (bandwidth), απεριόριστες διευθύνσεις email, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και συνεχή υποστήριξη. Μόλις ανακαλύψατε μια πραγματική ευκαιρία, όμως σκεφτείτε το πριν βιαστείτε να αγοράσετε.

Αυτό που στα χαρτιά είναι απεριόριστο, στο συμβόλαιο που θα αποδεχτείτε χωρίς να διαβάσετε, υπόκειται σε διάφορους περιοριστικούς όρους και δεν είναι καθόλου απεριόριστο. Απλά, στο 99% των περιπτώσεων που μια εταιρεία τα προσφέρει όλα απλόχερα ποντάρει στο ότι το 99,99% των πελατών της δεν θα τα χρειαστούν ποτέ. Οσο για το 0,01% που θα τα χρειαστεί κάποια στιγμή, αυτό θα ανακαλύψει πως τελικά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και θα φύγει απογοητευμένο σε αναζήτηση μιας άλλης εταιρείας που πραγματικά θα καλύψει τις ανάγκες του.

Αραγε το υπόλοιπο 99,99% των πελατών της εταιρείας αυτής, είναι όλοι ικανοποιημένοι μια και δεν χρειάζονται πολλά; Θα μπορούσε αν η φιλοξενία ιστοσελίδων ήταν απλά άφθονος χώρος σε ένα σκληρό δίσκο υπολογιστή ή πολύ και φτηνό bandwidth (μεταφορά δεδομένων). Όμως η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι πάνω από όλα τεχνική υποστήριξη, αξιοπιστία και επαγγελματισμός, υπηρεσίες δηλαδή που στοιχίζουν και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να προσφερθούν σε ένα εξευτελιστικά φτηνό πακέτο.

Ελέγξτε και ρωτήστε πριν αγοράσετε φιλοξενία ιστοσελίδων

Η τεχνολογία στην πληροφορική εξελίσσεται διαρκώς, τα μηχανήματα φτηναίνουν και οι συνδέσεις γίνονται ολοένα γρηγορότερες. Οι εταιρείες που προσφέρουν φιλοξενία ιστοσελίδων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σήμερα πολύ περισσότερα από ότι πρόσφεραν πριν από 5 ή 10 χρόνια.

Όμως πριν αποφασίσετε να εμπιστευτείτε κάποια από αυτές για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας της επιχείρησης σας, ρωτήστε όσους το έχουν κάνει ήδη.

Ζητήστε από την εταιρεία που σκέφτεστε να συνεργαστείτε μαζί της, να σας δώσει μια λίστα με ιστοσελίδες που φιλοξενεί στους σέρβερ της και επικοινωνήστε μαζί τους με ένα ευγενικό email ζητώντας να μάθετε αν έχουν μείνει ικανοποιημένοι.

Ακόμα καλύτερα, στη σπάνια περίπτωση (για την Ελλάδα) που μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων διατηρεί φόρουμ για την εξυπηρέτηση των πελατών της, αφιερώστε μερικά λεπτά για να διαβάσετε τα μηνύματα των πελατών της.

Leave a Reply

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA